Prima pagină > Uncategorized > Nici Bucureștiul nu crede în lacrimi

Nici Bucureștiul nu crede în lacrimi

La mai multe zile după moartea lui Ionuț Anghel, copilul în vârstă de patru ani a cărui deces în condiții misterioase a provocat isteria criminală împotriva câinilor fără stăpân, Primarul Capitalei a reacționat. Nu a decis să urmeze calea adoptată de Primarul Sibiului, care a rezolvat problema câinilor fără stăpân favorizând adopția internă și internațională. Nici nu a fost inspirat de Primarul Tecuciului, care a afirmat că, indiferent de ce a spus Președintele Băsescu și de ceea ce va decide guvernul, în orașul Tecuci nu va muri niciun câine. Nu, Dl. Dr. Sorin Oprescu a decis să organizeze un referendum, prilej pentru Primăria Capitalei de a toca șase milioane de lei noi din banii bucureștenilor. Să examinăm întrebarea care urmează a fi pusă bucureștenilor: Sunteți de acord cu eutanasierea câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al municipiului București si neadoptați in termenul prevazut de lege?

Imagine

câine omorât de bucureșteni vigilenți

Termenul prevăzut de lege este de șapte zile. Dl. Primar Oprescu intenționează să omoare fiecare câine din București în termen de o săptămână de la capturarea sa. Perioada de șapte zile este ridicol de mică pentru a mai putea salva un biet animal din mecanismul infernal de măcelărire a câinilor pe care îl pregătește Dl. Primar. De altfel, nimeni nu-și face iluzii că acest termen minimal va fi respectat. Dl. Primar a vorbit despre distrugerea imediată a câinilor periculoși. Întrebat ce înțelege prin „câine periculos”, Dl. Primar a afirmat că orice câine care face parte dintr-o haită este un câine periculos. Cum formarea de haite este comportamentul normal al oricărei populații de câini, intenția Dlui. Primar devine evidentă: masacrarea a 65.000 de câini în cel mai scurt timp.

Imagine

Arena Națională

Un sângeros tiran comunist i-a spus odată unui ambasador american că moartea unui om este o tragedie, moartea unui milion de oameni este o statistică. Așa cum ne este dificil să ne imaginăm moartea unui milion de oameni, ne este dificil să ne imaginăm masacrarea a 65.000 de câini. Să facem un efort, totuși. Imaginați-vă Arena Națională, stadionul de care este atât de mândru Dl. Primar, plină cu câini. Pe fiecare scaun sau fotoliu stă un câine, iar gazonul este și el plin cu câini. Iar tuturor acestor câini le-a fost tăiat gâtul și sângele lor curge prin tribune, până în gazon. Asta ne propune Dl. Primar. Aceasta este întrebarea la care  ne cere să răspundem: doriți un stadion plin cu câini căsăpiți? Aceasta este dimensiunea barbariei la care dorește Dl. Primar să fim părtași. Un cititor al articolului meu precedent le cerea celor care vor vota pentru eutanasie (ce eufemism dezgustător pentru măcel!) să lase ipocrizia de-a parte, să participe fizic la acest festival păgân al sângelui și morții pe care ni-l pregătește Primarul Oprescu și să omoare personal un câine pe care-l privește în ochi. Nu pot decât să subscriu.

Îi rog pe bucureșteni să trateze cu multă atenție acest referendum și să nu decidă în pripă ceva ce vor regreta mai târziu, influențați de inconveniente mici sau mari generate de prezența câinilor fără stăpân. Pentru noi toți, indivizi formați într-o civilizație iudeo-creștină, pentru toți care își găsesc referința etică în textul biblic, bunătatea față de animale are dimensiunea unei porunci divine. O alegere nefericită, o afirmare colectivă a distrugerii vieții, nu va rămâne fără consecințe spirituale. Nu ni se cere să alegem între un stadion plin cu câini morți și un stadion plin cu copii morți. Este evident că viața unui copil valorează mai mult decât viețile tuturor câinilor din București. Dar noi avem de ales între o soluție la problema câinilor fără stăpân care favorizează moartea și o soluție care favorizează viața. Aparent, soluția morții este simplă și eficientă, mai ales dacă Primarul Oprescu va construi camere de gazare și crematorii pentru câini. Dar astfel va fi subminat fundamentul etic pe care este întemeiată comunitatea noastră, iar consecințele pe termen lung sunt incalculabile.

La o manifestare a celor care doresc moartea câinilor fără stăpân apărea următoarea lozincă: „vrem o țară ca afară”. Cum credeți că ne vor privi cei „de  afară” dacă vom decide măcelul a 65.000 de câini? Vor spune că suntem oameni civilizați sau niște sălbatici sângeroși și lipsiți de inimă? Eu sper că nimeni nu își face iluzii. Deja mulți occidentali asociază România cu mitul lui Dracula, chiar doriți să le aprofundăm aceste prejudecăți? Europa și lumea întreagă sunt cu ochii pe noi. Știrea referitoare la referendumul de la București, difuzată de agențiile de presă internaționale, a fost deja preluată de nenumărate ziare și televiziuni. În Parlamentul European, Inter-grupul pentru Bunăstarea Animalelor (din care face parte și Daciana Sârbu-Ponta) a redactat o scrisoare deschisă destinată Președintelui României. Citez din această scrisoare.

Apelul d-voastră pentru uciderea în masă și sistematică a câinilor fără stăpân promovează o orientare opusă voinței membrilor români ai Parlamentului European, aleși democratic. Considerăm că poziția d-voastră este profund nedemocratică și inacceptabilă în Uniunea Europeană. Membrii Inter-grupului pentru Bunăstarea Animalelor vă cer să nu promulgați legislația pentru eutanasierea în masă și sistematică a câinilor fără stăpân. Așa ceva ar cauza un masacru oribil și inutil al câinilor, ceea ce ar fi în opoziție cu valorile și obiectivele tratatului de funcționare al Uniunii Europene.

Textul întregii scrisori poate fi consultat aici.

În final aș vrea să punctez un lucru. Nu există „noi” și „voi” în încercarea de a rezolva problema câinilor fără stăpân. Nu vom găsi niciodată o soluție dacă gândim în termeni antagoniști, iubitori de animale vs. ne-iubitori de animale. Câinii fără stăpân din București nu sunt o problemă a organizațiilor pentru protecția animalelor, ci a întregii comunități. Iubitorii de animale reprezintă conștiința vie a acestei comunități. Dar numai împreună putem alege viața, cu toate dificultățile și inconvenientele pe care le va presupune o astfel de alegere.

Reclame
 1. Emil
  9 septembrie 2013 la 7:53 AM

  Multumim pentru ca va pasa de oameni si de animale si va implicati!

 2. Ionut Chirvasuta
  9 septembrie 2013 la 1:51 PM

  Imaginativa un milion de muscaturi pe corpul vostru mai bine..

 3. 9 septembrie 2013 la 2:01 PM

  Reblogged this on Zodiac Pe Prozac.

 4. Cosmin
  9 septembrie 2013 la 2:05 PM

  Prietene, ştii cum ne vor privi cei din afară după acest măcel, canicid sau cum căcat vreţi să-i mai spuneţi? Ca egali, normal şi civilizaţi. Ştii de ce? Pentru că în UK, USA, Germania şi majoritatea ţărilor civilizate, câinii adunaţi după stradă sunt ţinuţi între 3 şi 6 zile şi apoi sunt eutanasiaţi.

  Am auzit chestia asta pe la tv, am spus-o de mai multe ori şi o repet. Iubiţi câinii mai mult decât oamenii? PERFECT! Strângeţi-vă toţi 10-15.000 sau câţi sunteţi şi adoptaţi câte 6 câini de căciulă şi am scăpat de problemă.

  Dacă sunteţi atât de reduşi încât să preferaţi CÂINII în locul OAMENILOR, nu cred că o să aveţi o problemă să convieţuiţi cu aceste animale, nu?

  Auzi tu… mai văd pe facebook posturi de la oameni ca voi, care nu au toate scândurile pe casă, spunând că „e şi ce dacă i-au mâncat copilu’, las’ că adoptează altu'”.

  Ia zi-mi mărinimosule, ce vină are fata din aceste imagini? Că nu a fost supravegheată de bunică?

  M-am săturat până peste cap de oameni ca voi care nu înţeleg că trăim într-o SOCIETATE, nu într-o JUNGLĂ.

  Şi normal că primarii din pleşcoi şi băicoi nu au probleme cu ei deoarece 20-30 de câini nu sunt greu de ţinut într-un adăpost. Ah, şi apropo, ţie îţi convine ca un câine să aibă o alocaţie de 2-3 ori mai mare decât a unui copil? Îţi convine să se construiască adăposturi în loc de grădiniţe, scoli şi alte instituţii UTILE pentru o societate?

  Aşa că vă rog eu frumos, mergeţi şi faceţi-vă un control psihologic, apoi realizaţi unde trăiţi şi purtaţi-vă ca atare.

  • Dan Grosu
   9 septembrie 2013 la 4:32 PM

   Am ezitat înainte să aprob publicarea comentariului tău. Există trei motive pentru care refuz un comentariu: (1) spam, (2) opinii rasiste sau neo-naziste, (3) limbaj injurios. Astfel că trebuie să te rog să-ți controlezi exprimarea înainte de a posta.
   Am și eu o întrebare pentru tine: ai citit textul scris de mine înainte să postezi un comentariu? Dar articolul precedent? Comentariul tău nu are legătură textul scris de mine. Impresia mea este că doreai să spui anumite lucruri apărătorilor animalelor și am acum ai crezut că ți s-a ivit ocazia. Problema este că eu am răspuns deja la toate întrebările tale. Reiau, foarte pe scurt.
   1. Eu și toți apărătorii animalelor pe care îi cunosc punem viața unui singur copil mai presus decât viața tuturor câinilor din București. Problema nu este dacă alegem copiii sau câinii. Problema este dacă dorim măcelărirea tuturor câinilor pentru că așa scăpăm de ei mai repede sau favorizăm soluția adopției interne și internaționale.
   2. Am locuit un an în Suedia. Nu există niciun dubiu că, dacă măcelărim 65.000 de câini, suedezii ne vor considera un popor primitiv și sălbatic. Toți suedezii pe care îi cunosc ar adopta un cățel din România pentru a-l scăpa de la măcel.
   3. Nu este vina cățelului că statul și autoritățile locale toacă bani pe salarii, mașini și echipamente sub pretextul că ar avea grijă de el.

  • 10 septembrie 2013 la 9:54 AM

   si totusi nu au muscato din cate am vazut eu statea pe loc femeia au apucat-o doar de geanta putea sa o tranteasca si sa o „manance” disperatilor

  • Dariana_
   10 septembrie 2013 la 10:55 AM

   http://www.youtube.com/watch?v=GmtxCi7riAI
   Este un filmulet facut in urma cu 5 ani, in Rusia. Este link-ul pentru filmuletul pus de tine. Si nu ma indoiesc ca ai stiut ce postezi. Cum e cu manipularea ? Acum, ce facem ? Sunt de vina cainii fara stapan din Bucuresti/ Romania si pentru aceasta fata ?
   Dupa toata nebunia existenta in acest moment, pe aceaste tema, mai punem si gaz pe foc ?
   Daca asa ne sustinem parerile, mintind, inflamand situatia, ce credibilitate mai pretindem ?
   Jenant ! Asta, ca sa fiu civilizata si sa nu-mi permit sa trimit pe cineva, cu pareri contrare, parerilor mele, la psiholog.
   Sa ai o zi buna (fara minciunele) si sa traiesti in pace, cu propria constiinta !

   • florin
    10 septembrie 2013 la 1:36 PM

    ok. acela era un caine din Rusia ,nu? dar totusi era caine .Am si eu doua propunerisa spunem ca vor stringe toti cainii si v-or avea grija cu o conditie,toti iubitorii de caini (ptr ca despre ei este vorba) sa adopte sau sa le aduca de mancare, atunci eu pot paria ca acesti caini vor muri mai chinuiti adica de foame. A doua problema oare daca sar face si un miting contra uciderii copiilor (avortul) pun iaras pariu ca tot cei cu cainii vor cistiga.In cazul cainilor asa a fost si in Spania ptr ca eu lucrez aici au fost prinsi s-au adoptat si restul au fost eutanasiati ,asta pina cind sau adunat fondurisi altele

 5. flaviusv
  9 septembrie 2013 la 2:51 PM

  iti propun atat tie, cat si celor care impartasesc aceeasi opinie cu tine, sa luati toti cainii maidanezi acasa la voi si sa ii tineti in pat, in canapea, pe balcon. Evident ca solutia nu este ucderea cainilor, ci colectarea lor de pe domeniul public. Faptul ca autoritatile vor sa ii ucida si sa arunce responsabilitatea pe cetateni este doar un alt act de marlanie al celor pecare i-am votat si care ar trebui sa isi asume anumite responsabilitati. Voua, demagogilor, va recomand sa mai scoateti nasul din tara asta, sa mergeti prin orice oras european vreti voi si sa ne spuneti si noua daca ati vazut vreun maidanez pe strazi sau parcuri. Anticipez deja ca nu veti gasi unul si stiti de ce? Pentru ca au au fost probabil rapiti de extraterestri…
  Asa ca mai bine iesiti in strada si voi pentru a rezolva din problemele unei tari muribunde plina de latrai.

  • 9 septembrie 2013 la 5:06 PM

   Mă văd nevoit să repet ceea ce am scris în articol. Nu pot exista soluții de tipul „noi” vs. „voi”. Adică, dacă doriți o soluție civilizată la problema câinilor fără stăpân, nu puteți spune că, dacă „voi”, apărătorii animalelor, iubiți câinii așa mult, atunci să-i luați voi pe toți. Dacă putem cădea de acord că măcelărirea a 65.000 de câini nu poate fi o soluție, atunci trebuie să găsim o soluție împreună. Oamenii trebuiesc încurajați să adopte. Iar cei care nu pot sau nu vor să adopte, să fie mai toleranți și mai înțelegător cu vecinii lor care adoptă un câine (care mai latră uneori și mai face și alte pozne). Și trebuie facilitată adopția internațională.
   Am locuit un an în Suedia și am călătorit, din motive profesionale, în mai multe țări europene. Acolo nu am văzut câini fără stăpân, dar nu pentru că și-ar fi măcelărit toți câinii, ci pentru că nu au permis ca problema să apară. Am văzut mulți câini și toți aveau stăpân.

 6. vlad
  9 septembrie 2013 la 3:36 PM

  Actiunea de a eutanasia cainii atat de repede e justificata, si stii de ce? Pentru ca tanti miţa care sta la bloc si hraneste javrele care se inhaiteaza ii va lua de la hingheri doar ca sa le dea drumul din nou pe strada. Si imaginea de „65000 de caini cu gatul taiat” nu e reala, vor fi eutanasiati in conditii normale. Iar actiunea asta va fi bine vazuta de Europa civilizata, cum au spus si cei de mai sus. Pentru ca nu e normal intr-o capitala dintr-o tara cu pretentii de membru UE sa nu te poti plimba intr-un parc de frica sa nu ramai fara un picior.

  • 10 septembrie 2013 la 9:58 AM

   din cate am vazut eu pana acum nu au murit deloc asa cum ar fi noramal sa le faca o injectie letala sau oricum altcumva si nu calcati de toate javrele imputite si de oameni retardati care ii chinuie…asa sa se chinuie ei pana mor ptr ca fac suflete nevinovate sa sufere aiurea…

 7. j raluca
  9 septembrie 2013 la 4:17 PM

  Vreti eutanasierea TUTUROR cainilor? Va dau un sfat: luati satarul sau cel mai bun cutit de bucatarie intr o mana, copilul de cealalta, iesiti in strada, gasiti un maidanez, taiati i gatul si intrebati va copilul: „Iti place puiule?”

  • Nicoleta Roxana
   9 septembrie 2013 la 5:19 PM

   Mai bine nici eu nu puteam s-o zic.

  • 10 septembrie 2013 la 9:56 AM

   ce bine ai zis-o pasta…si uite asa isi invata odrasele cand vor creste sa fie niste asasini…bv asa educatie sa le tot da-ti …sunteti niste eroi acum ca s-a ajuns deja sa omorati atatia caini nevinovati si inofensivi? a-ti inviat copilul ala mort? ii e mai bn acolo sus daca va apucati voi sa omorati niste suflete? asa sa muriti in chinuri si voi cei care sunte-ti de acord cu acest masacru…

   • florin
    10 septembrie 2013 la 1:42 PM

    dejea oamenii au inceput sa moara in chinuri din cauza cainilor maidanezi ,sa se faca ceva dar sa nu-i mai lase pe strada

  • florin
   10 septembrie 2013 la 1:38 PM

   lui VLAD TEPES ia placut si cred ca a facut bine,tu ce spui?

 8. Dariana_
  10 septembrie 2013 la 4:42 PM

  florin :
  ok. acela era un caine din Rusia ,nu? dar totusi era caine .Am si eu doua propunerisa spunem ca vor stringe toti cainii si v-or avea grija cu o conditie,toti iubitorii de caini (ptr ca despre ei este vorba) sa adopte sau sa le aduca de mancare, atunci eu pot paria ca acesti caini vor muri mai chinuiti adica de foame. A doua problema oare daca sar face si un miting contra uciderii copiilor (avortul) pun iaras pariu ca tot cei cu cainii vor cistiga.In cazul cainilor asa a fost si in Spania ptr ca eu lucrez aici au fost prinsi s-au adoptat si restul au fost eutanasiati ,asta pina cind sau adunat fondurisi altele

  Facand abstractie de gravele greseli gramaticale (nescuzabile, pentru ca lucrezi in Spania, dar presupunand ca anii de scoala, i-ai petrecut in Romania), la ca anume iti pot raspunde ? Da, din cate se vede, era „totusi” caine. Mai departe, nu inteleg propunerile tale. Esti total, pe langa subiect. Prima ta propunere, presupun ca este ca iubitorii de animale, sa adopte sau sa hraneasca, acesti caini fara stapan. Eu am adoptat, si nu doar unul. I-am tratat (ca din strada, nu-i iei samponati si coafati), i-am sterilizat, deparazitat, etc si-i vaccinez anual. Toate acestea, pe banii exclusiv ai mei. Mi-am asumat total, raspunderea pentru ei. Stau cu mine, nu pe strada. Cat priveste hranirea celor care inca sunt pe strada, de catre iubitorii de animale, legea nu permite asta. Cine o face, o face pe propria raspundere. Si sunt destui, cei care fac asta. Deci stai linistit, ca nu vor muri mai chinuiti. Mai chinuiti decat cum ? Arsi de vii, macelariti, spanzurati (asta este ceea ce se petrece acum). Ti se pare uman, crestinesc ? Mie, nu !
  Cat priveste cea de a doua „propunere”, nu inteleg nimic. Ce ar castiga cei cu cainii, in cazul unui miting impotriva avortului ? Ce treaba au cainii, cu avortul ?????
  E halucinant, ce asocieri „nefericite” pot face unii din dorinta de a-si da cu parerea despre ceva de care habar n-au !

 9. nicoale ion
  11 septembrie 2013 la 7:07 AM

  iubitorii de caini sa isi ia cainii acasa si se rezolva problema.daca spuneti ca iubiti cainii luatii fratilor acasa,asta inseamna dragostea de animale,spalati,dusi la doctor nu doar manacre aruncata in strada.popor de cretini(ne meritam soarta)d-aia nu dam inainte si ramanem niste inapoiati

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: